Barınma ve Yemek

Barınma ve Yemek

İlimizdeki Yurtlar

Çorum Merkez ve Osmancık ilçemizde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlar bulunmaktadır. Ayrıca Çorum Merkez'de ve ilçelerimizde çok sayıda özel öğrenci yurtları ve apartları öğrencilerimize hizmet vermektedir.


Gıda Hizmetleri

Üniversitemiz personeli ve öğrencilerinin öğle yemeği ihtiyacını karşılamak üzere il merkezinde 5 mutfakta yemek üretimi yapılmakta ve 7 yemekhanede yemek servisi sunulmaktadır. Menüler Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve diyetisyenler tarafından öğle yemeğinde alınması gereken ortalama kalori (900-1200) değerleri dikkate alınarak oluşturulmaktadır. Ayrıca ikinci öğretim öğrencilerine de yemek hizmeti verilmektedir.





Hijyenik Koşullarda ve Yüksek Kalitede Ekmek Üretimi

Ülkemizde 2013 yılında başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” bünyesinde pek çok önemli faaliyet gerçekleştirilmekle birlikte bu konuda Üniversitemiz de üzerine düşen sosyal sorumluluk bilincine sahip çıkmıştır.


Haziran-2013 tarihinden bu yana Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü koordinatörlüğünde faaliyet gösteren Tahıl Ürünleri İşleme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Laboratuvarı Ekmek Üretim Bölümü’nde ekmek tebliğine uygun, optimum hijyen ve sanitasyon koşullarında üretilen ve el değmeden ambalajlanan roll tipi ekmekler (tam buğday ekmeği/beyaz ekmek) Üniversitemiz yemekhanelerinde tüketime sunulmaktadır.