Hitit Üniversitesi ve Çorum

Çorum’da sosyal yaşam, çevre illere göre daha fazla gelişmiştir. Şehrin coğrafi konumu ve kültürel altyapısı, Çorum’da sosyal etkinlikler gerçekleştirmeye çeşitli olanaklar sunmaktadır. Şehirde çok zengin bir müzenin yanında çeşitli sinema salonları, Devlet Tiyatro Salonu, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek kapasitede spor kompleksleri, olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır. Aynı şekilde çok sayıda kafe, restorant, eğlence merkezleri ve AVM, öğrencilerin boş vakitlerini geçirebilecekleri mekanlar arasında yer almaktadır. 

Şüphesiz yaşam giderleri, yaşam standartlarına göre kişiden kişiye değişmektedir. Ortalama bir öğrencinin yaklaşık yaşam giderleri ne bakacak olursak; yurtta kalan bir öğrencinin masrafı, yurt giderleri dahil olmak üzere aylık 400-600 TL arasındadır. Eve kalmak isteyen öğrenciler şehir merkezinde ve merkez dışındaki bütçeye uygun fiyatlarla kiralık ev bulabilmektedirler.

Neden Hitit Üniversitesi?

1.Makine ve İmalat Teknolojileri alanında Türkiye’de ihtisaslaşan tek üniversite,

2.Ulaşım kolaylığı. Çorum, Başkent’e 3 saat, Karadeniz’e 2 saat mesafe.

3.Konaklama sorunu olmayan şehir: Çorum. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 6.092 kapasiteli 8 yurt.

4.Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında,
Times Higher Education (THE) Dünya Sıralamasında 1501+ Bandında, 

Asya 2024 Sıralamasında 601+ Bandında, 2024 Genç Üniversite Sıralamasında 601+ Bandında, 

Disiplinlerarası Bilim Sıralamasında dünyada ilk 500’de, “Süreç” alanında dünyada 143’üncü, 

Dünya 2025 Üniversite Etki Sıralamasında 1501+ Bandında, 

“Sorumlu Tüketim ve Üretim” ve “Sudaki Yaşam” alanlarında dünyada ilk 600’de, 

“Karasal Yaşam” alanında dünyada ilk 800’de, 

“Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” alanında dünyada ilk 800’de,

5.Hitit Üniversitesi Öğrenciler için Proje Üretim Merkezinde Dönüştü

Son 5 yılda toplam bütçesi 12 milyon 500 bin TL olan 542 TÜBİTAK öğrenci projesi hayata geçirildi. 

Hitit Üniversitesi Takımları, 2024 TEKNOFEST Türkiye 1.’si ve Türkiye 2.’si Oldu.

Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında toplam bütçesi 3 milyon 200 bin TL olan 49 projeye imza atıldı.

6.Mühendislik Fakültesinde 7+1 Uygulamalı Mühendislik Eğitimi imkanı, 

7.Meslek Yüksekokullarında 3+1 Uygulamalı Eğitim imkanı, 

8.Teknoloji Transfer Ofisi ile proje hazırlama ve geliştirme fırsatı, 

9.Güçlü üniversite-sanayi işbirliği ile kurulan TEKNOKENT imkanları, 

10.Araştırma-Geliştirme çalışmaları için son teknolojik cihazlarla donatılmış laboratuvarları, 

11.121 öğrenci kulübü ile sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklere katılım imkanı, 

12.Mezuniyet sonrasında 82 programda lisansüstü eğitime devam etme imkanı, 

13.Güçlü bilişim alt yapısı, 

14.İstihdam odaklı 181 programı, 

15.Deneyimli ve yetkin akademik kadrosu, 

16.7/24 erişilebilir kütüphanede basılı ve elektronik kaynak hizmetleri, 

17.Mezun olurken ikinci diploma fırsatı, 

18.Değişim programları sayesinde yurtdışı eğitim fırsatı, 

19.1200’e yakın uluslararası öğrenci. Farklı kültürlerden gelen öğrencilerimizle bir araya gelerek dil ve kültür öğrenimlerini birlikte gerçekleştirebilecekleri, farklı düşünce ve bakış açılarını tanıyarak kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam. 20.Öğrencilere şehirde rahatlıkla her bütçeye uygun yurt ve ev bulma imkanı, 

21.Şehrin her noktasında eğitim birimlerimize rahat ulaşım imkanları için

HİTİT ÜNİVERSİTESİ'ni tercih edin!


Teknokent
Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi Üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayisinin uluslararası alanda rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji ile yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun kararları da dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkanı yaratmak teknoloji transferlerine yardımcı olmak ve yüksek ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak alt yapıyı sağlamak amacıyla 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunun ve 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu’na istinaden, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğünün 10.05.2013 tarih ve 3775 sayılı izin yazısı ile kurulmuştur.


Yemek Bursu
Üniversitemizde öğrencilerimize sunulan sosyal imkanlar her geçen yıl artmakta olup ihtiyacı olan öğrencilerimize bir akademik yıl için Üniversitemiz yemekhanelerinde ücretsiz yemek yeme imkanı sunulmaktadır.

Kısmi Zamanlı Çalışma
Üniversitemizde her geçen gün yaygınlaşan bu uygulamayla, öğrencilerimiz ders saatleri dışındaki boş zamanlarında ilgi ve yetenekleri doğrultusunda Üniversitemizin akademik ve idari pek çok biriminde (eğitim birimleri, laboratuvarlar, araştırma merkezleri, kütüphane, ofisler, bilgi işlem, uzaktan eğitim vb.) günlük en fazla 3 saat, haftalık en fazla 15 saat ve toplamda aylık en fazla 60 saat olmak üzere çalışmalarını sürdürmektedir. Yükseköğretim Kurumları Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Usul ve Esasları kapsamında, Üniversitemiz birimlerinde talep eden öğrencilerimize boş zamanlarında çalışma imkanı sağlanarak, çalışmaları karşılığında verilen ücretle bir yandan öğrencilerimize ekonomik destek sağlanmaya, diğer yandan da çalıştıkları birimde mesleki anlamda iş deneyimi kazanmalarına çalışılmaktadır. Bu uygulama sayesinde öğrencilerimize ekonomik olarak destek verilirken esas olarak daha öğrenci iken pek çok farklı konuda uygulama becerisi kazanmaları ve tecrübe sahibi olmaları da sağlanmış olmaktadır. Öğrencilerimizin kişisel gelişimine katkı sağlayan kısmi zamanlı çalışma imkanı ile kazanılan etkili ve güçlü iletişim kurabilme, takım çalışmasında uyum ve liderlik ve etkili zaman yönetimi gibi pek çok beceri, öğrencilerimizin mezun olduktan sonraki hayatlarına da yansıyacaktır.

İstihdam Odaklı Bölümler
Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin mezun olduktan sonra iş hayatına rahatlıkla girebilmeleri için “İSTİHDAM ODAKLI BÖLÜMLER”

Staj Yeri Bulma İmkanı
İlimizdeki kamu ve özel kuruluşlarda öğrencilerimize “STAJ İMKANI”

Güçlü Bilişim Altyapısı
Teknolojiyi her zaman odağında tutan, ve kendi programlarını geliştiren üniversitemizin birimlerinde ve öğrenci laboratuvarlarında bulunan bilgisayarlar, modern teknolojinin gereklerine uygun olarak yüksek performanslı yeni modellerle değiştirilmiş, ayrıca eğitim ve araştırma laboratuvarlarındaki birçok donanım da yenilenmiştir.

İnternet Altyapısı

Üniversitemizin tüm yerleşkelerinde "Hitit Wifi: Kablosuz Kampüs Projesi" hayata geçirilerek akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ile misafir kullanıcılarımız için yüksek hızda kesintisiz kablosuz internet erişimi sağlanmıştır. Kablosuz ağın kurulmasıyla birlikte Üniversitemiz Eduroam (Education Roaming - Eğitim Gezintisi) Konfederasyonu'nun da üyesi olmuştur. Bu üyelikle Eduroam üyesi olan diğer kurumlara (yurt içi, yurt dışı) giden personelimiz ve öğrencilerimiz, herhangi bir kayıt işlemine gerek duymadan üniversitede kullandığı kullanıcı adı ve parolayı kullanarak o kurumdaki internet hizmetlerinden yararlanabilmektedirler. Aynı durum, Eduroam üyesi olan kurumlardan Üniversitemize gelen yabancı konuklar için de geçerlidir.

Öğrenci Kulüpleri
Üniversiteler, öğrencilerin hobi ve ilgi alanlarını keşfedebilmesi ve bu alanlarda kendilerini geliştirebilmesi için en ideal ortamdır. Bu ortamı sağlayan en önemli unsur, şüphesiz ki öğrenci kulüpleridir. Spordan müziğe, resimden edebiyata kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteren üniversite öğrenci kulüpleri, hem okulun ilk yıllarından itibaren öğrencilerin sosyalleşebilmesini sağlayacak önemli bir araç hem de dersler dışındaki boş zamanlarda öğrencilerin yeni şeyler üretebileceği bir zemin olmaktadır.